Kapselfyllingsmaskin

 

Hva er en kapselfyllingsmaskin?

Kapselfyllingsmaskiner fyller tomme kapselenheter nøyaktig med faste stoffer eller væsker.Innkapslingsprosessen brukes i en rekke bransjer, for eksempel legemidler, nutraceuticals og mer.Kapselfyllstoffer fungerer med et bredt utvalg av faste stoffer, inkludert granulat, pellets, pulver og tabletter.Noen innkapslingsmaskiner kan også håndtere kapselfylling for væsker med ulik viskositet.

Typer automatiske kapselfyllingsmaskiner

Kapselmaskiner blir vanligvis kategorisert basert på hvilke typer kapsler de fyller og selve fyllingsmetoden.

Myk Gel vs Hard Gel Kapsler

Harde gelkapsler er laget av to harde skall - en kropp og hette - som låses sammen etter fylling.Disse kapslene er vanligvis fylt med faste materialer.Omvendt fylles gelatiner og væsker oftere i myke gelkapsler.

Manuelle vs. halvautomatiske vs. helautomatiske maskiner

Ulike maskintyper bruker forskjellige fyllingsteknikker for best å imøtekomme de unike behovene til fyllstoffet.

  • Manuelle innkapslingsmaskinerbetjenes for hånd, slik at operatørene kan kombinere ingredienser i de individuelle kapslene under fyllingsprosessen.
  • Halvautomatiske kapselfyllereha en ladering som transporterer kapslene til et påfyllingspunkt, hvor ønsket innhold deretter blir tilsatt hver kapsel.Disse maskinene minimerer berøringspunkter, noe som gjør dem mer hygieniske enn manuelle prosesser.
  • Helautomatiske innkapslingsmaskinerhar en rekke kontinuerlige prosesser som minimerer mengden menneskelig intervensjon, og reduserer dermed risikoen for utilsiktede feil.Disse kapselfyllstoffene brukes ofte i høyvolumproduksjon for standard kapselprodukter.

Hvordan fungerer en kapselfyllingsmaskin?

De fleste moderne kapselfyllingsmaskiner følger den samme, grunnleggende fem-trinns prosessen:

  1. Fôring.Under fôringsprosessen blir kapsler lastet inn i maskinen.En serie med kanaler kontrollerer hver kapsels retning og orientering, og sikrer at kroppen er nederst og hetten er på toppen når de når den fjærbelastede enden av hver kanal.Dette gjør at operatører raskt kan fylle maskiner med tomme kapsler.
  2. Separerer.I separasjonstrinnet kiles kapselhodene på plass.Vakuumsystemer trekker deretter kroppene løs for å åpne kapslene.Maskinen vil legge merke til kapsler som ikke skilles ordentlig, slik at de kan fjernes og kastes.
  3. Fylling.Dette stadiet er forskjellig avhengig av typen fast stoff eller væske som skal fylle kapselkroppen.En vanlig mekanisme er en tampepinnestasjon, der pulver blir lagt til kapselkroppen og deretter komprimert flere ganger med tampestanser for å kondensere pulveret til en jevn form (referert til som en "snegl") som ikke vil forstyrre med avslutningsprosessen.Andre fyllingsalternativer inkluderer intermitterende doseringsfylling og vakuumfylling, blant andre.
  4. Lukking.Etter fullføring av fyllingsstadiet, må kapslene lukkes og låses.Skuffene som holder hettene og hoveddelene er rettet inn, og pinner skyver deretter hoveddelene opp og tvinger dem til en låst posisjon mot hettene.
  5. Utlading / utkast.Når de er lukket, løftes kapslene opp i hulrommene og kastes ut av maskinen via en utløpssjakt.De rengjøres vanligvis for å fjerne overflødig materiale fra utsiden.Kapslene kan deretter samles og pakkes for distribusjon.

Denne artikkelen er utdrag fra Internett, hvis det er noen brudd, vennligst kontakt!

 


Innleggstid: 09-november 2021